L’experiència de Nacho a la cicloturista del Tour de Flandes.

Hello world!
marzo 23, 2015
700x300-Podium
Aitor Escobar vencedor de la Copa BTT Albacete
junio 29, 2015
Mostrar todos

L’experiència de Nacho a la cicloturista del Tour de Flandes.

foto4

Sóc Nacho, tinc 28 anys, mestre de professió i aficionat al ciclisme.

Fa un parell d’anys que, animat per companys de grupeta, vaig començar a participar a marxes cicloturistes. Bàsicament, per marcar-me un objectiu, entrenar amb més constància i, de pas, no descuidar el meu aspecte físic. I he de reconèixer que l’ambient que es respira a les marxes em va enganxar molt a aquesta modalitat de proves esportives.

A 2013 vaig participar a dues marxes i un duatló. A 2014 vaig participar a 6 marxes, entre elles la Quebrantahuesos. I en 2015,  participaré a 7 marxes, amb dos objectius molt clars: participar en la cicloturista del Tour de Flandes a Bèlgica, i millorar el meu temps a la Quebrantahuesos, així com tractar de millorar-lo a altres marxes que ja vaig participar a 2014 (Valle de la Uvas, Ayora, Tour del Juguete, entre altres). És per això que vaig decidir fer les coses bé, i acudir a un preparador físic. Fins ara sempre havia entrenat al meu aire, un poc al “tun-tun”, basant-me en articles de revistes, i el “boca a boca” de companys de grupeta. Vaig contactar amb EP Rendiment del Grup EPersonal , i els meus entrenaments els dirigeix Gaspar Sellés.

[responsive]Foto-2jpg[/responsive]

Vam començar a novembre, i ara que estem ja al mes de maig he de dir que estic molt content amb els resultats. Em trobe bé físicament, els meus temps milloren dia a dia, i amb menor patiment que abans. De moment, ja hem aconseguit millorar el temps en dues marxes que ja havia participat l’any passat, i afrontar amb confiança i qualitat altres dues marxes que no coneixia, com ara el Tour de Flandes.

[pullquote align=”right”]De moment, ja hem aconseguit millorar el temps en dues marxes que ja havia participat l’any passat, i afrontar amb confiança i qualitat altres dues marxes que no coneixia, com ara el Tour de Flandes.[/pullquote]

Aquesta ha sigut fins ara la de major distància a la qual he participat (242kms), i amb els sues trams  de pavés que la fan tant característica. Hi ha grans diferències entre les marxes que es celebren a Espanya i l’estranger. Hi participen 15.000 cicloturistes entre el recorregut curt (70kms), mitjà (140kms) i llarg (242kms) Per començar, es pot prendre la eixida en qualsevol moment entre les 7h i les 8h del matí, no es respira cap tipus d’ambient competitiu, la gent va  a passar el dia, tots respecten el codi de circulació com cal, les zones d’avituallament no es poden ignorar, hi ha tanques i hem d’entrar al recinte si o si, i al acabar no es publiquen classificacions. Al diploma que et donen ni tan sols posa el temps que hem fet. La marxa va arrancar amb pluja la qual va durar més de 2hores, i moltes més hores que encara que ja no plovia, estava tota la carretera banyada. Mai he passat tant de fred, les mans i els peus no els sentia. Temperatures par baix de 5º i banyat de dalt a baix. Vaig punxar i em vaig gelar encara més reparant-lo. Per sort, més tard va eixir el sol, i la roba es va secar prou. Els trams de pavés ajudaren que les mans es despertaren. Al final vaig aplegar a meta amb quasi 11h però vaig disfrutar moltíssim. Increíble la manera de viure el ciclisme per part dels belgues. Més encara a l’endemà quan vam acudir a veure la carrera dels professionals.

Recomane les dues experiències a tots els aficionats al ciclisme que els agrada exigir-se i afrontar repte, tant la cicloturista del Tour de Flandes, com els serveis de Gaspar Sellés, qui està traguent el millor de mi.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *